Team
Samen Solar

Het team van Samen Solar bestaat uit monteurs, projectleiders, bedrijfsleiders en administratief personeel. Samen Solar ontwikkelt graag met de markt mee. Al onze monteurs zijn VCA geschoold en bekend met onze veiligheidseisen. Ook zijn veel van onze monteurs bezig met het volgen van cursussen, of hebben zij deze al gevolgd. Daardoor voldoen wij aan de InstallQ normering en zijn wij VCA* erkend. Graag stellen wij ons personeel even aan u voor!

Benjamin
Kool
Storing,- en onderhoudsmonteur
VCA-VOL
Maric
Krijgsman
Projectleider, specialisatie particuliere markt
VCA- VOL
BDA 1: monteren
BDA 2: installeren
Wesley
van Schaik
Projectleider, specialisatie particuliere markt
VCA-VOL
Pip
Kantoorhond
Ceylan
van Leeuwen
Project Manager
Technicus Engineering
VCA- VOL
Tom
Okker
Monteur, allround
VCA Basis
Arjan
Scherpzenzeel
Eigenaar / meewerkend projectleider
VCA-VOL
BHV
BDA 1: monteren
BDA 2: installeren
BDA 3: ontwerpen
Antonie
Hoogendoorn
Elektriciën, allround
Elektrotechniek niv. 4
VCA-VOL
BDA 1: Montage
BDA 2: Installeren
Anne
van Es
Office Manager
VCA-VOL
VGM coördinator
Preventiemedewerker

Onderdeel worden van dit team?

Richtlijnen en opleidingen

NEN-richtlijnen

Al onze zonnepanelen worden gelegd volgens de NEN-1010 en NEN-EN-IEC62446 richtlijnen. De NEN-1010 richtlijn is gericht op veilige elektrische installaties.

Bij Samen Solar vinden we dit zo belangrijk dat we de elektrische installaties laten aansluiten door een gekwalificeerd elektricien. De NEN-EN-IEC62446 richtlijn is specifiek gericht op eisen voor een veilig zonnepanelen systeem. In de cursussen en opleidingen die onze monteurs van Samen Solar volgen, worden deze richtlijnen als leidraad gebruikt.

 

EBN-VCA* certificaat

Veilig werken moet de norm zijn. Met dit in het achterhoofd heeft Arjan ooit de keuze gemaakt om zijn bedrijf te laten toetsen met het EBN-VCA* certificaat. De Veiligheids, Gezondheid en Milieu Cheklist Aannemers (VCA) is een Nederlandse norm die zich richt op verminderen van veiligheids- en gezondheidsrisico’s op het werk.

Met dit certificaat tonen wij aan dat we aan een groot aantal verplichtingen van de ARBO wet voldoen en veilig en verantwoord te werk gaan. Al onze medewerkers zijn verplicht een VCA cursus te volgen en een diploma te behalen voordat zij voor Samen Solar aan het werk kunnen.

InstallQ
Samen Solar is al sinds 2012 actief op de zonnepanelen markt. Aanvankelijk waren de eisen aan de zonnepanelen installaties minimaal. Er kwam een wildgroei aan verschillende instanties met veiligheidsnormeringen. Nu, jaren later, wordt InstallQ landelijk erkent als dé normering binnen de zonnepanelen industrie.

InstallQ staat voor veilige installaties van goede kwaliteit. Om aan deze normering te voldoen zijn er verschillende voorwaarden waaraan Samen Solar getoetst wordt. Eén wezenlijke hiervan is scholing van het personeel. Sinds begin 2021 is Samen Solar het personeel doelbewust aan het opleiden door middel van de BDA cursus bouwkundige montage van zonne energiesystemen, BDA cursus installeren van zonnestroomsystemen tot in de meterkast en de BDA cursus ontwerp zonnestroomsystemen. Sinds 2022 zijn wij door het behalen van deze erkende cursussen IntallQ erkent.