Thuisbatterij

Een huis is geen thuis zonder thuisbatterij!

Met een groeiende focus op energie-efficiëntie en duurzaamheid, wordt energieopslag steeds belangrijker voor u als particuliere gebruiker. Een thuisbatterij is hier een passende oplossing voor: deze wordt bij u thuis geïnstalleerd om energie in op te slaan, welke later weer kan worden gebruikt! Deze batterijen werken meestal samen met een zonnestroomsysteem, maar kunnen ook worden opgeladen vanuit het elektriciteitsnet tijdens periodes van lage tarieven om later te worden gebruikt wanneer de tarieven hoger zijn. Kortom, er zijn diverse mogelijkheden met een thuisbatterij!

Eigen verbruik stimuleren

Een thuisbatterij kan het eigen energieverbruik stimuleren door overtollige energie van zonnepanelen op te slaan wanneer de productie hoog is en verbruik laag. Vaak is het in een huishouden zo dat er ’s morgens en ’s avonds een piek te zien is in het energieverbruik, terwijl er overdag nauwelijks stroom verbruikt wordt. Zonder een thuisbatterij wordt in dit geval dan alle opgewekte stroom rechtsreeks het net ingestuurd en betaalt u hier mogelijk terugleverkosten over, terwijl dit met een thuisbatterij (grotendeels) opgeslagen kan worden!

Hiermee is het mogelijk om de opgeslagen energie op een later moment te gebruiken wanneer de vraag naar stroom groter wordt dan dat er door de zonnepanelen opgewekt kan worden of bijvoorbeeld tijdens de avond- of nachturen als de zon verdwenen is. Gemiddeld gezien wordt er normaal maar 30 tot  50% van de opgewekte energie zelf gebruikt, met een thuisbatterij is het mogelijk om uw zelfvoorziening te vergroten tot wel 85%. Ook is het mogelijk om het systeem te gebruiken voor slimme aansturingen in huis, door te fungeren als een centraal element in het energiebeheersysteem. Het kan zo worden geïnstalleerd dat er energie geleverd kan worden aan specifieke apparaten, op momenten dat de elektriciteitskosten laag zijn, of wanneer er veel zonne-energie beschikbaar is.

Kort gezegd; Een thuisbatterij maximaliseert de zelfvoorziening en minimaliseert de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet, waardoor u kosten kunt besparen en duurzamer kunt leven.

Controle over energieprijs

Wanneer u een dynamisch energiecontract heeft, is een thuis batterij ook te gebruiken door in te spelen op de prijzen van de energiemarkt. Het is dan mogelijk om een Energie Management Systeem (EMS) te installeren, waarmee de thuisbatterij slim kan worden aangestuurd. EMS regelt dat de batterij volgeladen wordt door de zonnepanelen of vanuit het net als de energietarieven laag zijn, zodat deze opgeslagen energie weer gebruikt kan worden als de tarieven hoog zijn. Tevens kan de opgewekte energie ook verkocht worden aan de energieleverancier als de prijzen hoog zijn. Dit stelt huishoudens in staat om te profiteren van schommelingen in de energietarieven en hun elektriciteitskosten te verlagen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan een efficiënter gebruik van het elektriciteitsnet. Zelfs in de wintermaanden is het door EMS mogelijk om optimaal gebruik te maken van een thuisbatterij.

Wat Samen Solar voor u kan betekenen

Wij hebben al verschillende merken thuisbatterijen geïnstalleerd waaronder bijvoorbeeld het Huawei EMMA systeem in combinatie met een Huawei batterij. Naast dat de batterij eenvoudig in capaciteit uit te breiden is, maakt dit geavanceerde systeem het ook mogelijk om een laadpaal, warmtepomp en andere slimme huishoudelijke apparaten aan te sturen. Samen Solar gelooft in de combinatie van zonnepanelen en een thuisbatterij. En dat is niet zomaar een verkooppraatje; wij installeren de thuisbatterij al fanatiek bij onszelf en familie en vrienden. Benieuwd naar onze ervaringen? Neem gerust vrijblijvend contact met Ceylan op, die weet er alles van!