Monitoring en onderhoud

Voor een maximaal rendement en een veilig zonnestroomsysteem raden wij u aan een onderhoudsabonnement bij Samen Solar af te sluiten. Naast actieve betrokkenheid bij de monitoring van uw systeem op afstand, komen wij jaarlijks bij u langs voor visuele inspectie van uw zonnestroomsysteem.

Kan ik dat niet zelf?

Natuurlijk kunt u zelf wekelijks een moment inplannen om naar de monitoring van uw zonnestroomsysteem te kijken en naar het rendement van uw systeem. Echter de praktijk leert dat storingen vaak laat opgemerkt worden.

Naast een optimaal rendement moeten we ook denken aan de veiligheid van het systeem. Onze monteurs lopen uw zonnestroomsysteem jaarlijks langs. Zij controleren of het systeem voldoet aan de nieuwste (veiligheids)normen. Ook sporen zij mankementen op en herstellen die, indien mogelijk, dezelfde dag nog. Denk hierbij aan een buts in het glas waardoor een paneel vervangen moet worden, losse klemmen die aangedraaid moeten worden, of kapot geknaagde kabels die vervangen moeten worden. Ook de omvormers worden gecontroleerd op de juiste werking en of de lucht in- en uitlaat niet verstopt zit.

Is reinigen nu eigenlijk wel echt nodig?

Wanneer zonnepanelen verontreinigd zijn is dit terug te zien in de opbrengst van uw zonnestroomsysteem. Dit kan oplopen tot 3% minder opbrengst. Gelukkig spoelt het meeste vuil met de regen vanzelf weer weg. De mate van verontreiniging van uw panelen hangt af van:

  • De locatie van uw panelen; woont u vlakbij een drukke weg, waar veel roet in de lucht zit bijvoorbeeld.
  • De hellingshoek van uw panelen; schuine panelen spoelen makkelijker schoon door de regen.
  • De weersomstandigheden

Deze service bieden wij

  • 1 x per jaar uitgebreide systeemcontrole (inclusief inspectierapport na afloop)
  • 1 x per jaar complete reiniging van uw zonnepanelensysteem (met osmosewater)
  • 1 x per jaar infraroodcheck van uw zonnepanelensysteem
  • Wekelijks kijken wij actief mee in uw monitoring systeem naar storingen van uw systeem
  • Wij bieden een systeemgarantie: daarbij rekenen wij geen arbeidskosten voor vervangen omvormer of zonnepaneel binnen de looptijd van uw onderhoudsabonnement
  • Wij rekenen geen voorrijkosten

Wij zijn u graag van dienst. Voor slechts €25,00 per maand (excl. btw), nemen wij uw zorg uit handen, bij een minimale contractduur van 3 jaar. Indien u meer dan 15 panelen bij ons onder brengt voor onderhoud, maken wij graag voor u een prijsafspraak op maat.