Energie opslag/ batterijen

Batterijen voor opslag van stroom van zonnepanelen worden een steeds belangrijker onderwerp. De litheum-ion batterijen kennen we al langer van bijvoorbeeld onze telefoonbatterij of zelfs van de batterijen die worden toegepast in de elektrische auto’s.

Er wordt op dit moment veel onderzoek gedaan naar nieuwe technieken zodat batterijen milieuvriendelijker en goedkoper zullen worden. Op dit moment zijn er slechts enkele organisaties die grootschalige energie opslag aanbieden. Wij denken graag met u mee mocht u hier interesse in hebben.

Is een batterij rendabel?

In tegenstelling tot de huishoudens is de batterij bij zakelijk gebruik niet ingesteld op tijdelijke opslag voor nachtelijk gebruik van stroom. Meestal worden deze batterijen gebruikt zodat grote schommelingen in de energieproductie of consumptie gedurende de dag worden opgevangen. Dit heet ook wel peakshaving.

Capaciteit van uw batterij

Voor een batterij op uw bedrijf,- of kantoorpand heeft u een zogenoemde container batterij nodig. Qua formaat moet u dan denken aan een halve of hele zee container.

De toekomst van zonnepanelen

Subsidies en regelingen voor zonnepanelen zijn aan veranderingen onderhevig. De overheid ziet in dat zonne-energie steeds betaalbaarder en betrouwbaarder wordt. Daarnaast staan de ontwikkelingen niet stil. Zonnepanelen leveren per paneel steeds meer op, wat het voor bedrijven en particuliere veel interessanter maakt om ze aan te schaffen. Waar u vroeger voornamelijk blauwe zonnepanelen op het dak zag verkopen wij nu voornamelijk “all black” zonnepanelen.

Er zijn zelfs ook zonnepanelen te verkrijgen in andere kleuren, zoals rood of groen. Maar deze kleuren gaan ten koste van de opbrengst. Dit is dus met name interessant als design object. Er zijn zelfs bedrijven die zonnepanelen Als een marketing product inzetten. Daar werken wij altijd graag aan mee!